Forum: Forums topas RSS
Reading filenames in sequential refinements
Hanna #1
Member since Jan 2019 · 11 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Subject: Reading filenames in sequential refinements
Hi everyone,

I'm trying to do a sequential refinement in TOPAS 6. My list of files looks like

#list File_Name Temperature {
xy_files\XXX_p02-00001.xy   1
xy_files\XXX_p02-00002.xy   2
xy_files\XXX_p02-00003.xy   3
xy_files\XXX_p02-00004.xy   4
etc

and I keep getting the error

      • Error at: \XXX_p02-00001.xy
    Maybe an equations starting with an equal sign and
    ending in a semicolon is what is meant.
    Note that fractions such as 1/3 should be entered as =1/3;

I've done sequential refinements before without trouble and I really can't see what the problem is here. I tried changing the '-' in the filename to '_', but that didn't help.

Grateful for help,
Hanna
johnsoevans (Administrator) #2
User title: John Evans
Member since Aug 2009 · 246 posts
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Hanna,

What you have ought to work from a quick glance.

This doesn't directly answer your question, but the lines below work in one INP file I have handy.  I often set things up with the data_directory in a separate macro as it can speed things up when moving between different computers. 

John

[#list section like yours then....]

macro data_directory { C:\data\iid22_experiment\ma0001_exp001_002\ }
macro filename { File_Name(Run_Number) }
macro filename_use {data_directory##filename}

xdd filename_use
Hanna #3
Member since Jan 2019 · 11 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Hmmm, I tried adding those below the list, but it didn't help.

Thanks anyway though,
Hanna
johnsoevans (Administrator) #4
User title: John Evans
Member since Aug 2009 · 246 posts
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Does it run with the data files in the same  directory?  If not, the error  may be somewhere else in the INP
file.
Hanna #5
Member since Jan 2019 · 11 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
I reconstructed the inp file (again)from  a working one and now it works! Perhaps it just had a bad day yesterday...
Thanks :)
rowlesmr #6
Member since Oct 2011 · 245 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Sounds like a missing semicolon, or bracket...
--
Matthew
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-11-29, 14:30:30 (UTC +00:00)